Pilot

Online uw patiënten 24 uur per dag te woord staan? Het kan met de Virtuele Doktersassistent die sinds een jaar draait op de website van dr. Beeker uit Mijdrecht. Zijn ervaringen zijn positief. Hij gaf onlangs nog een interview over zijn assistente Bibi op smarthealth.nl. We hebben de Virtuele Doktersassistent uiteraard voorgelegd aan het NHG. Zij waren erg positief over het product en zien graag dat we de Virtuele Doktersassistent breder uitzetten om te testen. Hier hebben we uw hulp bij nodig. Doe mee met onze Pilot en verbeter uw patiëntencontact met uw eigen Virtuele Doktersassistente.

Voordelen voor uw praktijk en assistente(n):

 • Verbeterde Service Betere bereikbaarheid (24u p/d)
 • Uw assistente(n) ontlast door minder telefonische zorgvragen
 • Minder urgente klachten kunnen worden uitgefilterd
 • Inzicht in klachten en kwalen

Meer informatie over het hoe en waarom van de Virtuele Doktersassistent:
Patiënten gaan steeds meer online op zoek naar antwoorden op hun vragen. Het is daarom belangrijk dat er goede betrouwbare online oplossingen komen om deze mensen tegemoet te komen in hun vraag naar zelfredzaamheid. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat patiënten graag willen dat hun zorgverleners gebruik maken van online mogelijkheden.

Een van nieuwste mogelijkheden voor het bieden van service in dienst van meer zelfredzaamheid is het inzetten van onze Virtuele Doktersassistent.. Deze virtuele doktersassistent kan eenvoudig geplaatst worden op elke praktijkwebsite om daar vragen van patiënten te beantwoorden met behulp van een op maat gemaakte, goed gevulde databank. De Virtuele Doktersassistent is 24 uur 7 dagen per week online. Uw patiënten kunnen dus ook s’avonds en in het weekend terecht bij uw praktijk voor vertrouwd advies, er wordt dus geen diagnose gesteld.

Installatie is eenvoudig en gaat als volgt:
Stap 1: Wij activeren in ons systeem de virtuele doktersassistent inclusief de triage voor huisartsen in dialoogvorm, met de naam en de avatar die u zelf kiest.
Stap 2: Aan de hand van een vragenlijst richten wij het karakter van de virtuele doktersassistent in zodat deze aansluit uw praktijk. Ook voegen we uw praktijk- en contactgegevens toe.
Stap 3: De virtuele assistent wordt door ons getest. Als de dialoog natuurlijk verloopt, kan deze door u getest worden.
Stap 4: Na het testen wordt de code aangeleverd waarmee de virtuele doktersassistent eenvoudig op uw website toegevoegd kan worden.

Actievoorwaarden Pilot:
Om het resultaat van de virtuele doktersassistent goed te kunnen meten is een 0 – Meting noodzakelijk. Hier voor vragen we van u de volgende gegevens:

 1. Aantal patiënten; (grootte v/d praktijk)
 2. Aantal telefoontjes; (maandelijks)
 3. verhouding nieuwe en bestaande klachten; (maandelijks)
 4. Aantal website bezoekers. (maandelijks)

Uw Praktijkgegevens: Telefoonnummer normaal en spoed, adres, openingstijden, spreekuur, indien aanwezig: tijden telefonisch spreekuur, taken en activiteiten van de assistenten: Diabetes zorg, astma consult etc..

Na ontvangst van het antwoord op de door ons gestelde vragen gaan we aan de slag om voor u een virtuele doktersassistent op maat te maken. Dit betekent dat we uw praktijk gegevens zoals openingstijden en contactgegevens in de conversatie structuur toevoegen.

 • U maakt voor een periode van 6 maanden gratis gebruik van de virtuele assistent;
 • Daarna volgt een evaluatie waarbij we kijken naar het aantal gevoerde gesprekken en deze vergelijken we met de aantallen (telefoontjes/bezoekers/patiënten) die u vooraf aan ons heeft verstrekt;
 • Ook vragen we u en/of uw assistentes om verbeterpunten aan te dragen.
Ik wil meedoen!